h

Let’s Work Together

hello@makoto.com

m. Conference

Via Appia Antica,
224, 00179 Roma, Italy
+1 312 749 8649

Back to top

“Sonic memory Burgas”  – eкспериментален концерт на  Мирян Колев

“Sonic memory Burgas”  – eкспериментален концерт на  Мирян Колев

Концертът ще представи звукова интерпретация, в чиято музикална основа са вплетени звуци и атмосфери от Бургас. За подготовката на проекта Мириан Колев ще запише звукови среди от емблематични места в града. Те ще бъдат използвани в импровизационната структура на концерта. Събитието ще се проведе в изложбената база и пространство “Симбиотично” на Фондация “Биоразнообразие”

Мирян Колев е роден в Свищов, но от 8-9 години живее в Трявна. Занимава се с експериментална музика. Пътува много в чужбина – Европа и Азия, където представя музиката си. Откакто се появи пандемията, това е станало невъзможно и той решил да пътува в района, в който живее, и да изследва селата наоколо. Хобито му е да ги снима, но в един момент решил, че трябва да ги отрази и чрез медията, която основно използва – музиката. От години Колев е активен с експерименталния си музикален проект – E.U.E.R.P.I., като използва основно процесирана китара, но напоследък все по-активно включва и звуци от терен(field recordings).

Музиката му е минималистична, медитативна и дискретно психеделична, като импровизацията е важна и основополагаща част от всеки негов лайв, превръщайки го в експресивен саундтрак на времепространството. В последните няколко години все повече представя музиката си в мултижанров контекст, като се колаборира с различни визуални артисти, пърформъри и танцьори.

Category:
Date:
Tags: